Úroveň prasacích chlievov

Pavol Privalinec
08.05.2012 3 651 internet

To, čo bolo dakedy obyčajným, je dnes luxusom. Hovorím o potravinách a ich kvalitatívnom páde smerom dole.

Sú za nami veľkonočné sviatky. Na stoly drvivej väčšiny Slovákov sa opäť dostali potraviny, ktoré sa tvárili poctivo. No naozaj iba tvárili. Zložky, ktoré si pred 20 rokmi potravinári nedovolili pridať do potravín a skončili v živočíšnej výrobe ako doplnok stravy pre prasce, sa dnes s požehnaním EÚ nachádzajú ako lacnejšia prísada v asi 95% výrobkov. Stačí splniť iba jednu základnú podmienku a to uviesť ich miniatúrnym písmom a zákonu je učinené za dosť. Etické pravidlá nahradila ekonomika.

Za 23 rokov sa jeden z najvyspelejších potravinárskych priemyslov zmenil na priemysel podobný lepšej rozvojovej krajine z rovníkovej oblasti.

Pridaj komentár